Festival orijentalnog trbušnog plesa Waves of Orient

Waves of Orient Festival

Waves of Orient Festival 2015

Waves of Orient Festival

Waves of Orient Festival 2016

Waves of Orient Festival

Waves of Orient Festival 2016

Waves of Orient Festival

Waves of Orient Festival 2017

Waves of Orient Festival

Waves of Orient Festival 2018

Waves of Orient Festival

Waves of Orient Festival 2019

Waves of Orient Festival

Waves of Orient Festival 2022

O festivalu
Orijentalnog trbušnog plesa
Waves of Orient

Sve je počelo od velikog sna, malo uslova ali puno rada i hrabrosti. Prvo izdanje Waves of Orienta održano je 2015 godine, kao godišnji koncert našeg studija. Imali smo potrebu da pokažemo šta je to čemu posvećujemo toliko vremena i truda i sve podignemo na viši nivo. Svake godine smo išle korak dalje u želji da učimo od najboljih, nastavile smo s radionicama svetskih instruktora koje volimo. Naišli smo na veliku podršku kolega koji dele iste emocije prema ovom plesu i koje su nam se pridružile na sceni. Tako je naš projekat rastao i 2019. godine smo proslavili našu petu godinu, zlatno izdanje sa jednom od najvećih zvezda iz Ukrajine Dianom Gnatchenko. Od ove godine uveli smo i internacionalno takmičnje od 5 kategorija. Ostvarili uspešnu saradnju sa Domom kulture Studentski grad, na čijoj se sceni već dve godine sve održava i jednom od najprestižnijih hotela Tulip Inn. Naši dosadašnji instruktori bili su Nadia Stoykova (Bugarska), Inessa Aruena (Srbija), Julia Farid (Ukrajina), Noemi Bartos (Mađarska), Kristina Derkach (Ukrajina), Dominika Suchecka (Poljska), Vladislava Sitnikova (Rusija), Diana Gnatchenko (Ukrajina). Cilj nam je da nastavimo da promovišemo ples u najboljem svetlu i našu plesnu zajednicu koja ne zaostaje za svetskom i ima mnogo toga da pruži.

Waves of Orient Festival

Waves of Orient 2023
Registracije su otvorene
Dobro došli

Dragi plesači i ljubitelji festivala Waves of Orient, čast mi je da vam svečano predstavim naše sedmo izdanje. Svake godine se trudimo da budemo bolji nego prethodne, da vam ponudimo i vrhunski kvalitet i da na naše prostore dovedemo i što bolje dočaramo orijentalnu bajku koju mi živimo. Biramo samo najbolje i ne propustite ovu jedinstvenu priliku da učite od zvezda koje, sigurna sam, obožavate. Očekuje vas prelep show, divno druženje, šest radionica koje će vaše plesne veštine podići na sasvim novi nivo, vredne nagrade i šansa da iskažete svoju umetnost na našoj sceni. Napravite pravi izbor za sebe, pridružite nam se!

RADIONICA SA ARUENOM
-Egipatska tehnika kukova-

Radionice tehnike su uvek bitne za plesace svih nivoa jer na tehnici moramo raditi stalno. Aruena ce vam razmrdati kukove na jedan specifican nacin. Naucicete nove trikove za koriscenje kukova kroz kretanje, radicemo na tehnici misica, proci kroz inspirativne kombinacije i dobiti materijal za dalje vezbanje i usavrsavanje.

Waves of Orient Festival

RADIONICA SA NEVENOM
-Muwshahat-

Je elegantan i prelep plesni stil. Na radionici cemo pricati o istoriji, tehnici i nacinu izvodjenja, zatim cemo nauciti koreografiju koju mozete iskoristiti za show i vezbanje tehnike. Pogodna je za sve plesne nivoe i za one koji nikada nisu plesali ovaj stil.

RADIONICE SA FLAVIE
-Mejance sa velom-

Na ovoj radionci cemo nauciti kreativnu koreografiju, kako da osvojite scenu bombasticnim ulaskom sa velom i ostavite publiku bez daha. Inspirisite se za takmicenja i dobar nastup, unapredite svoje plesne vestine, kretanje i promenu energije kroz pesmu.

-Baladi-

Flavie je poznata po savrsenoj plensoj tehnici folklornih stilova. Podelice sa vama svoje vestine i ova radionica ce biti posebna jer ce se izucavati istorija, tehnika, improvizacija i pravilan nacin izvodjenja. Pricacemo o najcescim greskama koje se prave pri plesanju baladija i priblizice nam sam duh ovog stila.

Waves of Orient Festival

RADIONICE SA JULIJOM
-Klasicna orijentalna pesma-

Na ovoj radionici cemo nauciti kako da interpretiramo melodiju i tekst pesme, kako da izrazimo nasu energiju kroz ples i radicemo na eleganiciji koraka i izvodjenja koreografije.

-Oseti ritam-

Ne mozete biti dobar plesac, improvizovati, raditi koreografiju bez razumevanja ritmova. Zato je ova radionca vazna i korisna za sve plesace. Naucice te kreativne kombinacije koje mozete upotrebiti u koreografijama i improvizaciji.

Waves of Orient Festival

*CENE*

~GOLDEN WAVES (RADIONICE SA JULIJOM+RADIONICE SA FLAVIOM/NEVENOM/ARUENOM)~
1 radionica sa Julijom- 55 evra
2 radionice sa Julijom- 90 evra
1 radionica sa Julijom+1 radionica (Flavie/Aruena/Nevena)- 80 evra
1 radionica sa Julijom+2 radionice (Flavie/Aruena/Nevena)- 95 evra
1 radionica sa Julijom+3 radionice (Flavie/Aruena/Nevena)- 105 evra
1 radionica sa Julijom+4 radionice (2 radionice sa Flaviom+1 radionica sa Aruenom+ 1 radionica sa Nevenom)- 115 evra
2 radionice sa Julijom+1 radionica (Flavie/Aruena/Nevena)- 105 evra
2 radionice sa Julijom+2 radionice (Flavie/Aruena/Nevena)- 115 evra
2 radionice sa Julijom+3 radionice (Flavie/Aruena/Nevena)- 125 evra
*FULL GOLDEN WAVES (SVE RADIONICE+ TAKMIČENJE U JEDNOJ TAKMIČARSKOJ KATEGORIJI): 135 evra
* FULL DIAMOND WAVES (Full pass, jedna takmicarska kategorija+3 nocenja sa doruckom u hotelu Putnik Inn, double room) samo 230 evra
~BLUE WAVES (Flavie, Aruena, Nevena)~
1 radionica-45 evra
2 radionice-75 evra
3 radionice- 85 evra
FULL BLUE WAVES (2 radionice sa Flavie+Aruena+Nevena)- 95 evra
***PRVA TRI FULL PAKETA ZA SAMO 110 EVRA!!!***
***SPECIJALNI POPUSTI ZA GRUPE!!!***

TAKMIČENJE:
BEGGINER, RISING STAR, QUEEN, DUO, FUSION, GROUP & FOLKLOR

Waves of Orient Festival

*Doplata za takmičenje je 35 evra po kategoriji ukoliko se prijavite za jednu ili dve radionice, a 15 evra po karegoriji ukoliko se prijavite za više od dve radionice. Ograničenje pesme je 3:30 minuta. Samo takmičenje, bez učešća na radionicama je 50 evra.
*Uslov za učešće na Closing Show-u su 4 radionice, vremensko ograničenje pesme 4 minuta. Rok za slanje pesama je 10. Novembar. Slike za najave obavezno poslati u velikom formatu. Broj učesnika je ograničen, zato požurite sa svojom prijavom! Dobrodošli!
Rok za uplatu prvog dela radionica, kojim potvrdjujete svoje mesto na radionicama, učešće na Closing show-u i takmičenju je 20. Oktobar! *Sve radionice će biti održane u hotelu Putnik Inn, Palmira Toljatija 9 na Novom Beogradu.
Očekujte neočekivano! Još dosta iznenadjenja smo spremili za vas, zato nas pratite i budite deo spktakla!
Registracije na mail: wavesoforientfestival@gmail.com
Pratite nas na instagramu: waves_of_orient_festival